Sende inn kvalifikasjonssøknad til oppdragsgiver

Endret Thu, 19 Sep ved 3:54 PM

Sende inn kvalifikasjonssøknad

Dersom du som leverandør finner en konkurranse hvor du ønsker å levere inn en kvalifikasjonssøknad, trykker du på Opprett en kvalifikasjonssøknad.

☝️Informasjon: Om du ikke er logget inn, blir du først rutet videre til registreringen, hvor du kan velge å Opprette en organisasjon i Artifik eller logge inn på en eksisterende konto.

Det blir nå registrert at du vil kvalifisere deg og du vil motta varslinger på E-post når det publiseres offentlig tilleggsinformasjon, samt meldinger eller spørsmål og svar i konkurransen.

Når du har trykket på Opprett en kvalifikasjonssøknad, blir du sendt videre for å forberede og levere søknaden. Du vil se denne oppgavelinjen:

Hva betyr de ulike fanene på oppgavelinjen?

Tilbud

Her besvarer du selve kvalifiseringen med informasjon om dere som leverandør, kvalifikasjonskrav og avvisningsgrunner.

Detaljer om anskaffelsen

Her får du informasjon om anskaffelsens tidslinje, kontraktsdetaljer, anskaffelsesdokumenter, tildelingskriterier, informasjon om oppdragsgiver m.m.

Meldinger

Her kan du sende en melding eller stille spørsmål til oppdragsgiver

Spørsmål & Svar

Her publiserer oppdragsgiver spørsmål og svar i konkurransen

For å jobbe med din kvalifisering skal du stå på fanen Tilbud

Basert på hva oppdragsgiver etterspørrer i konkurransen kan denne seksjonen se litt forskjellig ut, bla nedover for å se hva som må besvares i konkurransen du ønsker å levere på.

Kort om de forskjellige seksjonene:

• Om leverandør
    • Her fyller dere ut informasjon om dere som leverandør, samt besvarer noen spørsmål om organisasjonen deres
  • Kvalifikasjonskrav
    • Under Kvalifikasjonskrav vil kvalifikasjonskravene som leverandør skal oppfylle i konkurransen være listet opp med tilhørende dokumentasjonskrav. Dersom du som leverandør oppfyller kvalifikasjonskravet alene, trykker du Ja
    • Dersom oppdragsgiver har bedt om at dokumentasjon på kvalifikasjonskravene skal leveres innen tilbudsfristen, vil du få valget om å laste opp dokumentasjonsfiler eller oppgi dokumentasjonskilde
    • I anskaffelser over EØS terskelverdi, er kvalifikasjonskrav også en del av ESPD, som typisk betyr at dokumentasjon blir ettersendt ved forespørsel fra oppdragsgiver
    • Oppfyller du ikke kvalifikasjonskrav alene?

Les om hvordan du kan invitere underleverandører til å støtte deg i oppfyllelsen av kvalifikasjonskrav her: Besvare ESPD-forespørsel som underleverandør

• Avvisningsgrunner

• Punktene nedenfor knytter seg til utfylling av det europeiske egenerklæringsskjemaet (ESPD). Leverandøren skal bekrefte/avkrefte at det ikke foreligger grunner for avvisning på grunn av forhold ved leverandøren. Dersom det er noen av punktene nedenfor som besvares «Ja», vil leverandøren bli bedt om å legge inn nærmere informasjon om forholdet.

• Systemet tilrettelegger for å markere alle avvisningsgrunner som Nei uten å måtte klikke på hvert enkelt. Vi anbefaler på det sterkeste å lese gjennom alle avvisningsgrunner før dere gjør dette slik at dere er sikre på at dere kan svare Nei på alt.

• Er du usikker på hva ESPD innebærer kan du lese mer om det her: Hva er ESPD?

Når du er ferdig og skal levere inn søknaden trykker du på knappen Send oppe til venstre

Før kvalifikasjonsfristen har passert kan du redigere din søknad, eller velge å ikke kvalifisere i det hele tatt.

For å gjøre dette, trykker du på Trekk kvalifikasjonssøknad.

Dersom du blir invitert av oppdragsgiver etter kvalifikasjonsfrist, kan du levere tilbud. Du vil få melding om dette i Artifik og per E-post.