Sende inn en besvarelse

Endret Thu, 19 Sep ved 3:53 PM

Sende inn en besvarelse

Når du har funnet en anskaffelse hvor du ønsker å levere et tilbud, gjør du dette ved å trykke på Opprett et tilbud.

☝️Om du ikke er logget inn, blir du først rutet videre til registreringen, hvor du kan velge å Opprette en organisasjon i Artifik eller logge inn på en eksisterende konto.

Det blir nå registrert at du vil opprette et tilbud og du vil motta varslinger på E-post når det publiseres offentlig tilleggsinformasjon, samt meldinger eller spørsmål og svar i konkurransen.

⚠️ Dersom en anskaffelse inneholder delkontrakter må du krysse av på delkontrakten(e) du ønsker å levere tilbud på. Du kan endre hvilke(n) delkontrakt(er) du ønsker å levere tilbud på under utarbeidelse av tilbudet.

Når du har trykket på opprett tilbud, blir du sendt videre for å forberede og levere tilbud.

Du vil nå se denne oppgavelinjen:

Hva betyr de ulike fanene på oppgavelinjen?

Tilbud

Her besvarer du selve tilbudet med tilbudsdokumenter, informasjon om dere som leverandør, kvalifikasjonskrav, avvisningsgrunner m.m.

Detaljer om anskaffelsen

Her får du informasjon om anskaffelsens tidslinje, kontraktsdetaljer, anskaffelsesdokumenter, tildelingskriterier, informasjon om oppdragsgiver m.m.

Meldinger

Her kan du sende en melding eller stille spørsmål til oppdragsgiver

Spørsmål & Svar

Her publiserer oppdragsgiver spørsmål og svar i konkurransen

For å jobbe med din tilbudsbesvarelse skal du stå på fanen Tilbud

Basert på hva oppdragsgiver etterspørrer i konkurransen kan denne seksjonen se litt forskjellig ut, bla nedover for å se hva som må besvares i konkurransen du ønsker å levere på.

Kort om de forskjellige seksjonene:

• Tilbudsdokumenter
    • Her kan du laste opp alle filer du ønsker skal bli med i tilbudet
  • Om leverandør
    • Her fyller dere ut informasjon om dere som leverandør, samt besvarer noen spørsmål om organisasjonen deres
  • Kvalifikasjonskrav
    • Under Kvalifikasjonskrav vil kvalifikasjonskravene som leverandør skal oppfylle i konkurransen være listet opp med tilhørende dokumentasjonskrav. Dersom du som leverandør oppfyller kvalifikasjonskravet alene, trykker du Ja
    • Dersom oppdragsgiver har bedt om at dokumentasjon på kvalifikasjonskravene skal leveres innen tilbudsfristen, vil du få valget om å laste opp dokumentasjonsfiler eller oppgi dokumentasjonskilde
    • I anskaffelser over EØS terskelverdi, er kvalifikasjonskrav også en del av ESPD, som typisk betyr at dokumentasjon blir ettersendt ved forespørsel fra oppdragsgiver
    • Oppfyller du ikke kvalifikasjonskrav alene?

Les om hvordan du kan invitere underleverandører til å støtte deg i oppfyllelsen av kvalifikasjonskrav her:

• Avvisningsgrunner

• Punktene nedenfor knytter seg til utfylling av det europeiske egenerklæringsskjemaet (ESPD). Leverandøren skal bekrefte/avkrefte at det ikke foreligger grunner for avvisning på grunn av forhold ved leverandøren. Dersom det er noen av punktene nedenfor som besvares «Ja», vil leverandøren bli bedt om å legge inn nærmere informasjon om forholdet.

• Systemet tilrettelegger for å markere alle avvisningsgrunner som Nei uten å måtte klikke på hvert enkelt. Vi anbefaler på det sterkeste å lese gjennom alle avvisningsgrunner før dere gjør dette slik at dere er sikre på at dere kan svare Nei på alt.

• Lurer du på hvorfor du ikke får opp avvisningsgrunner kan du lese mer om det her: Avvisningsgrunner

• Er du usikker på hva ESPD innebærer kan du lese mer om det her: Hva er ESPD?

Trykk på Last opp filer for å laste opp ønskete tilbudsdokumenter til besvarelsen din.

Når filene er lastet opp, får du oversikt over vedleggene med dokumentnavn og tidsstempel.

Du kan nå:

• Dra dokumentene i ønsket rekkefølge ved å klikke og holde inne ikonet med tre prikker
  • Laste ned vedlegget ved å trykke på sky-ikonet
  • Slette vedlegget ved å trykke på søppelkasse-ikonet

Er det ikke noe sted å laste opp tilbudsdokumenter?

Da kan det være at konkurransen gjennomføres som to-trinns-prosedyre med en innledende kvalifikasjonsfase. Tilbud skal da ikke leveres før du eventuelt inviteres av oppdragsgiver til å levere tilbud.

Dette er beskrevet i denne artikkel: Sende inn kvalifikasjonssøknad til oppdragsgiver

Når du er ferdig og skal levere tilbud må du signere det du leverer, du kan velge å signere med telefon eller BankID.

For å sende inn tilbud eller søknad og signere, må all påkrevd informasjon være fylt ut.

⚠️Start signering i god tid før tilbudsfrist!
Hele signeringsprosessen må være utført innen tilbudsfristen for at signeringen skal bli vellykket.

Signering med BankID:

1. Trykk Signer med bank ID

2. Trykk Start signeringsprosess

3. Trykk Signer for å gå videre eller avbryt signeringen

4. Velg Metode, i dette eksempel velger vi BankID (APP)

5. Du får nå en liste over alle dokumenter som skal signeres, trykk på pilen for å gå videre

6. En forhåndsvisning av signert tilbud vises, du må huke av at Innholdet er forstått nede til venstre, for å kunne trykke på Start signering nede til høyre

7. Fyll ut Fødselsnummer, Engangskode og Passord, trykk på pilen for å gå videre

Signering med Telefon:

1. Trykk Signer med telefonnummer

2. Fyll inn Telefonnummer som du skal bruke til å signere

3. Trykk Start signeringsprosess

4. Følg innstrukssjonene i Signicat, du må taste inn samme telefonnummer i signicat som i steg 2!

Du vil nå få tilsendt et engangspassord, og dette må du skrive inn i Signicat innen 3 minutter, hvis ikke må du starte signeringen på nytt.

5. Trykk Bekreft.

Når du har fullført signeringen, blir du sendt tilbake til Artifik. Systemet Genererer signert dokument

Når systemet har generert det signerte dokumentet kan du velge å laste ned alt innhold som en zip fil.

Før tilbudsfristen har passert kan du redigere tilbudet, eller velge å ikke levere i det hele tatt

For å gjøre dette, trykker du på Trekk ditt tilbud.

⚠️ Merk!
Dersom du endrer noe i tilbudet, må du signere tilbudet på nytt!
Et signert tilbud kan ikke trekkes etter tilbudsfrist. Oppdragsgiver kan ikke åpne tilbudet ditt før tilbudsfrist.